GHA Površinska obdelava delov za pakirne linije.

Pri načrtovanju in izdelavi aluminijastih delov za stroje za pakiranje v blistre je ključnega pomena doseganje optimalnih površinskih lastnosti komponent.

Ena najpogosteje uporabljenih tehnik za optimizacijo materialov v inženirskih aplikacijah, kot so farmacevtski stroji in stroji za pakiranje živil, je anodna oksidacija, proces elektrokemične pretvorbe, ki je izvedljiv na aluminijevih zlitinah in je namenjen izdelavi trde in oprijemljive oksidne plasti.

Večino časa lahko uporabimo najosnovnejše eloksiranje, v drugih primerih, ko govorimo o rešitvah pakiranja po meri ali pakiranju pri višjih hitrostih z večjo obrabo, potrebujemo posebno obdelavo površine.

Tukaj nastopi GHA ali Golden Hard Anodizing. To posebno obdelavo lahko ponudimo z nastavljivo debelino oksidacijske plasti do 100 µm.

Ta plast zlatega videza ima nekaj ključnih prednosti, zaradi katerih je popolna za visoko obrabljive dele v strojih za pakiranje v blistre in posebnih pakirnih rešitvah. Da kar najbolje izkoristimo zgornjo plast, uporabljamo le priporočene in FDA skladne aluminijeve zlitine. Na koncu dobimo »nov« material z edinstvenimi lastnostmi: zaščito pred korozijo in obrabo, izolacijo, toplotno odpornostjo, biokompatibilnostjo in nenazadnje protimikrobnimi lastnostmi.

GHA-eloksacija-1